Information om cookies & PUL på Doodle.se

Cookies
En cookie är en liten textfil med information som din Internetläsare (t.ex. Internet Explorer), lagrar i din dator. En webbplats kan ha en eller flera cookies med information som kan kommas åt av webbplatsen när användarens Internetläsare besöker webbplatsen.

Informationen i cookies varierar från webbplats till webbplats, men vanligtvis handlar det om information som förbättrar användarens upplevelse av webbplatsen. Det är också vanligt att de används till sessionshantering och statistik.

Enligt lagen om elektronisk kommunikation, som trädde i kraft den 25 juli 2003, ska alla som besöker en webbplats som använder sig av cookies informeras om vad cookies används till och ges möjlighet att vägra sådan användning.

Doodle använder sig av cookies för att föra statistik och för sessionshantering. Vi sparar ingen personlig information i cookies.

Eftersom Doodle använder sig av cookies i sin sessionshantering måste denna funktion vara aktiverad för att du ska kunna ha tillgång till Doodle.

Personuppgiftslagen (PUL)

Här lämnas information om hur Doodle behandlar de personuppgifter vi tar emot. Vår behandling av personuppgifter är naturligtvis förenlig med Personuppgiftslagen (PUL) och andra relevanta lagar för skyddet av den personliga integriteten.

I samband med bokning eller beställning lämnar du personuppgifter till oss som behandlas elektroniskt exempelvis namn, adress och kontokortsnummer. Doodle lämnar endast ut dina personuppgifter till tredje part om det behövs för att genomföra, administrera och ta betalt för din beställning. Tredje part inkluderar till exempel det flygbolag, hotell och hyrbilsbolag du bokat genom oss.

Vi använder endast dina personuppgifter för marknadsföring om du medgivit det. I annat fall används de enbart till att genomföra de köp du gör. Doodle arbetar aktivt för att förebygga missbruk och förluster av personuppgifter.

I enlighet med persondatalagen kan du genom en skriftlig förfrågan till Doodle få besked om vilka uppgifter som finns registrerade på dig hos oss.